De overeenkomst tussen de gitaar, cash en de benzineauto

Gitaar is één van mijn passies. Ik speel vanaf mijn 14e, gaf les toen ik 17 was, heb door heel Nederland opgetreden en 10 jaar lang een eigen succesvol gitaarbedrijf gehad.

In mijn jeugd luisterde ik naar hardrock zoals AC/DC en Van Halen. En ook naar blues zoals Stevie Ray Vaughn. Allemaal muziek waarbij de gitaar centraal stond. De shock was dan ook groot toen opeens de synthesizer z'n intrede deed en muziek meer en meer elektronisch werd.

Daarbij meende ik dat de door mij zo geliefde gitaar in het verdomhoekje zou raken en zou worden overvleugeld door alles met toetsen. Niets bleek echter minder waar. Al snel beleefde de gitaar zijn revival en werd weer middelpunt van mening band en muziek. Zonder dat de keyboards verdwenen. Kennelijk kunnen deze prima naast elkaar bestaan.

Zo zal het ook gaan met elektronisch betalen en de elektrische voertuigen. Nu lijkt alles af te stevenen op het betalen met card of met telefoon en elektrisch rijden. De ommekeer is echter al aan de gang. Cash wint alweer terrein en je ziet steeds meer oldtimers en kleine benzineautootjes in het verkeer. Het zal toe gaan naar een tijd waarin beide prima naast elkaar kunnen bestaan, waarbij klimaatadepten kiezen het één en vrijheidaanbidders voor het ander. Iedere andere combinatie mag uiteraard ook.

Ik zie het kortom allemaal niet zo zwaar in met de CBDC en de EV's. Er blijft net mijn lievelingsinstrument met de 6 snaren, altijd ruimte voor cash en benzine rijden.

Fijne dag!