Rechters gaan op de stoel van de politiek zitten. De klimaatgekte kent geen grenzen, dus zullen we die zelf moeten stellen.

Laat ik beginnen te zeggen dat klimaatverandering reëel is, dan is die angel eruit. Er meteen ook bij zeggen dat klimaatverandering van alle tijden is en dus ook al heel lang voor de homo sapiens bestond. En ook al zal het nu wat sneller gaan, schrijft de mens zichzelf ook hier net als in vele andere kwesties een veel te grote invloed toe. Wat mij betreft ook ten aanzien van klimaatverandering is het een gotspe, gebaseerd op de maakbaarheidsgedachte.

Het gaat hier om de uitspraak in de zaak van de 'Klimaseniorinnen', een groep van bijna 2000 Zwitserse vrouwen van gemiddeld 73 jaar die hun gelijk hebben gehaald bij het Europese Hof. De uitspraak in conclusie: 'Falend klimaatbeleid is een mensenrechtenschending.' Een felicitatie is natuurlijk op z'n plaats. Gratuliere mit Einand! 

Je kunt dit bloedserieus nemen en dat zal ook gebeuren. Niet alleen door klimaatactivisten, maar ook door zij die een nieuw middel hebben gevonden voor controle en regulering, zoals het het invoeren van een individueel CO2-budget.

Alles daarvoor staat al in de steigers. De niet aflatende propaganda van groen in MSM en reclame. Groene energie, EV's, zonnepanelen, warmtepompen, windmolens et cetera.

Maar ook het hele Inzicht-gebeuren van banken, waarin duidelijk wordt hoeveel geld je waar aan uitgeeft. Niemand vraagt zich kennelijk af, waarom dat gebeurt. Laat me je uit die droom helpen: Het is om in beeld te krijgen wat jij voor benzine, gas, elektra uitgeeft, zodat dat straks gereguleerd kan worden. Onzin? Nee hoor. Nu al zendt RTL de tijden uit waarop je het beste je was kunt draaien of douchen.

Daarbij wordt alles, echt alles steeds duurder en dus schaars, zodat steeds minder mensen zich steeds minder kunnen permitteren. Wonen, eten, water, het zal allemaal steeds minder bereikbaar zijn.

Als je goed kijkt is het zo dus duidelijk als maar kan. Deze uitspraak is daarbij naar mijn mening een volgend teken dat ook rechters niet onafhankelijk zijn. Ze zitten in het grote complot ons allen te knechten. Maar laat me duidelijk zijn:

Ik doe niet mee!

Ik rij twee auto's op benzine en ga tanken hier net over de grens voor ~€ 1,75/1,80. Nooit zonnepanelen en geen warmtepomp voor mijn huis. Gas en elektra koop ik zo goedkoop en dus grijs mogelijk in. (groen vs grijs is BS) Ik douche, reis, vlieg, rijd zolang en vaak ik wil en voel me daar op geen enkele manier schuldig over. Sterker nog: Ik geniet er zeer van! Ik koop mijn voedsel direct bij de boer of op de markt. En belangrijk bij dit alles: Ik betaal zo veel mogelijk contant.

Ik weet niet hoe het met jou is, maar dit soort berichten brengt echt het beste in mij boven. Mijn vrijheid is heilig en dat gaat niemand me ontnemen. Ook niet 2000 Zwitserse dames op leeftijd en al zeker geen Hof van een door niemand gekozen supranationale organisatie.

Waarvan akte!

(c) Bron Afbeelding/Screenshot/Beeldcitaat: Nos.nl